Hoofdvestiging Labyrinth:
Archimedeslaan 16
3584 BA Utrecht
T: (030) 2627191
E: info@labyrinthonderzoek.nl

Focusgroepen

Voor een goede uitvoer van de focusgroepmethode levert Labyrinth gespreksleiders / onderzoekers, notulisten en eventueel een extra coördinator. De medewerkers zijn vaardig in het creëren van een open en prettige sfeer waarin elke deelnemer zich vrij voelt zijn / haar bijdrage te leveren. Een belangrijk aspect in de voorbereiding van focusgroepen is de werving van deelnemers die bereid zijn naar een afgesproken locatie te komen. Labyrinth heeft veel ervaring in het opsporen en enthousiasmeren van potentiële deelnemers en wendt waar nodig creatieve werkwijzen hiervoor aan, zoals het aanspreken van groepen en sleutelfiguren in de bestaande netwerken. Het vinden van een geschikte locatie hoort ook bij een goede voorbereiding, hierin kan Labyrinth advies geven.

De focusgroep is een methode waarmee Labyrinth uitgebreide en diepgaande informatie verkrijgt door in gesprek te gaan met een groep respondenten. Deze kwalitatieve methode wordt, vaak in combinatie met kwantitatieve methoden, aan het begin (bij onderwerpen waar nog weinig over bekend is) of aan het einde (om resultaten te interpreteren) van onderzoek gebruikt. De kracht van de focusgroep ligt in de interactie, doordat de 5 tot 15 respondenten op elkaar reageren, aangeven wat zij belangrijk vinden en wat hun gevoelens en beweegredenen hierbij zijn. Naar gelang de specifieke vraag kan er gekozen worden voor een focusgroep onder respondenten met dezelfde dan wel verschillende achtergrond, bijvoorbeeld startende ondernemers van allochtone afkomst of (startende) ondernemers in het algemeen.

Het laatste nieuws

 • 15 APR nieuws afbeelding

  Gezocht: bewoners Utrecht-Oost - €40 vergoeding

  Labyrinth zoekt voor een onderzoek naar zorggebruik bewoners van Utrecht-Oost. Bij deelname ontvangt u €40 vergoeding.

  Lees verder
  14 APR nieuws afbeelding

  Nieuwsbrief Labyrinth april 2014

  De april nieuwsbrief van Labyrinth staat online, met daarin onder andere aandacht voor dalende opkomst verkiezingen in Vogelaarwijken, draagvlakmeting Rode Driehoek, rapportage REGANE en meer.

  Lees verder
 • 8 APR nieuws afbeelding

  Gezocht: deelnemers groepsgesprek - €40 vergoeding

  Labyrinth is op zoek naar deelnemers aan een groepsgesprek over duurzame ontwikkeling. Beloning is €40,-!

  Lees verder
  1 APR nieuws afbeelding

  Rapportage REGANE

  Afgelopen zomer heeft Labyrinth een serie diepte-interviews onder 'ex-pardonners' en 'illegalen' gehouden. De resultaten zijn zojuist gepubliceerd.

  Lees verder
 • 31 MRT nieuws afbeelding

  Draagvlakmeting Mitros

  Labyrinth voert voor Mitros een draagvlakmeting uit in projectgebied De Rode Driehoek in Zuilen (Utrecht). Voor dit gebied heeft Mitros plannen voor een groot onderhoudsproject met verbeteringen.

  Lees verder
  27 MRT nieuws afbeelding

  Vogelaarwijken: dalende opkomst verkiezingen

  Labyrinth heeft de huidige opkomstpercentages van de Vogelaarwijken in de G4 vergeleken met die van 2010 en constateert een daling. In Amsterdam is de daling in Vogelaarwijken meer dan dubbel zo sterk als die van de stad als totaal.

  Lees verder
Copyright 2004 - 2014 ® Labyrinth Onderzoek & Advies | Sitemap Webdesign Utrecht