Hoofdvestiging Labyrinth:
Archimedeslaan 16
3584 BA Utrecht
T: (030) 2627191
E: info@labyrinthonderzoek.nl

Focusgroepen

Voor een goede uitvoer van de focusgroepmethode levert Labyrinth gespreksleiders / onderzoekers, notulisten en eventueel een extra coördinator. De medewerkers zijn vaardig in het creëren van een open en prettige sfeer waarin elke deelnemer zich vrij voelt zijn / haar bijdrage te leveren. Een belangrijk aspect in de voorbereiding van focusgroepen is de werving van deelnemers die bereid zijn naar een afgesproken locatie te komen. Labyrinth heeft veel ervaring in het opsporen en enthousiasmeren van potentiële deelnemers en wendt waar nodig creatieve werkwijzen hiervoor aan, zoals het aanspreken van groepen en sleutelfiguren in de bestaande netwerken. Het vinden van een geschikte locatie hoort ook bij een goede voorbereiding, hierin kan Labyrinth advies geven.

De focusgroep is een methode waarmee Labyrinth uitgebreide en diepgaande informatie verkrijgt door in gesprek te gaan met een groep respondenten. Deze kwalitatieve methode wordt, vaak in combinatie met kwantitatieve methoden, aan het begin (bij onderwerpen waar nog weinig over bekend is) of aan het einde (om resultaten te interpreteren) van onderzoek gebruikt. De kracht van de focusgroep ligt in de interactie, doordat de 5 tot 15 respondenten op elkaar reageren, aangeven wat zij belangrijk vinden en wat hun gevoelens en beweegredenen hierbij zijn. Naar gelang de specifieke vraag kan er gekozen worden voor een focusgroep onder respondenten met dezelfde dan wel verschillende achtergrond, bijvoorbeeld startende ondernemers van allochtone afkomst of (startende) ondernemers in het algemeen.

Het laatste nieuws

 • 16 OKT nieuws afbeelding

  Zorgvernieuwingsprijs: nominatie JIMs

  De werkwijze in de Jeugdzorg die Labyrinth evalueert, is genomineerd voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. Stemmen kan nog!

  Lees verder
  15 OKT nieuws afbeelding

  Nieuwsbrief Labyrinth Oktober 2014

  De oktober nieuwsbrief van Labyrinth staat online, met daarin onder andere aandacht voor 100% respons in draagvlakmeting, Labyrinth Academy, onderzoek naar huisvesting vergunninghouders en meer!

  Lees verder
 • 3 OKT nieuws afbeelding

  Breaking News: Labyrinth Academy

  Labyrinth Groep start een nieuw trainingsinstituut: Labyrinth Academy

  Lees verder
  26 SEP nieuws afbeelding

  Symposium Sociaal Ondernemen groot succes

  Symposium Sociaal Ondernemen in Amsterdam was een groot succes. Voor een overvolle zaal sprak Nathan Rozema van Labyrinth samen met trendwatcher Adjiedh Bakas en Karen Maas van de Erasmus Universiteit. De opening vond plaats door de organisatoren VSBfonds, Start Foundation en het Amsterdam Center for Entrepreneurship. Labyrinth voerde het onderzoek uit naar succes en faalfactoren van Sociale Ondernemingen in Nederland en kreeg als afsluiter van het plenaire deel van het symposium het podium om de gouden tips voor sociaal ondernemers mee te geven: "Een sociaal ondernemer moet nog veel commercieler zijn dan een gewone ondernemer", aldus Nathan Rozema

  Lees verder
 • 23 SEP nieuws afbeelding

  Labyrinth spreker op Symposium Sociaal Ondernemen

  Nathan Rozema van Labyrinth is vanmiddag spreker op het Symposium Sociaal Ondernemen. Labyrinth verzorgde in opdracht van STARTFOUNDATION en VSBfonds het onderzoek naar succes en faalfactoren van Sociale Ondernemingen met de bekende rapportage: Passie en Poen. Labyrinthacademy verzorgt n.a.v. de jarenlange expertise die Labyrinth heeft opgedaan vanuit onderzoeken en de praktijk rondom businessmodellen, succes en faalfactoren trainingen voor sociaal ondernemingen in Nederland en Belgie

  Lees verder
  19 SEP nieuws afbeelding

  Geldstromen door de wijk, ontdekkingssessie 30 oktober

  Met minder MEER uit de GELDSTROMEN DOOR DE WIJK Ontdekkingssessie over meer rendement uit de geldstromen door de wijk

  Lees verder
Copyright 2004 - 2014 ® Labyrinth Onderzoek & Advies | Sitemap Webdesign Utrecht