Hoofdvestiging Labyrinth:
Archimedeslaan 16
3584 BA Utrecht
T: (030) 2627191
E: info@labyrinthonderzoek.nl

Focusgroepen

Voor een goede uitvoer van de focusgroepmethode levert Labyrinth gespreksleiders / onderzoekers, notulisten en eventueel een extra coördinator. De medewerkers zijn vaardig in het creëren van een open en prettige sfeer waarin elke deelnemer zich vrij voelt zijn / haar bijdrage te leveren. Een belangrijk aspect in de voorbereiding van focusgroepen is de werving van deelnemers die bereid zijn naar een afgesproken locatie te komen. Labyrinth heeft veel ervaring in het opsporen en enthousiasmeren van potentiële deelnemers en wendt waar nodig creatieve werkwijzen hiervoor aan, zoals het aanspreken van groepen en sleutelfiguren in de bestaande netwerken. Het vinden van een geschikte locatie hoort ook bij een goede voorbereiding, hierin kan Labyrinth advies geven.

De focusgroep is een methode waarmee Labyrinth uitgebreide en diepgaande informatie verkrijgt door in gesprek te gaan met een groep respondenten. Deze kwalitatieve methode wordt, vaak in combinatie met kwantitatieve methoden, aan het begin (bij onderwerpen waar nog weinig over bekend is) of aan het einde (om resultaten te interpreteren) van onderzoek gebruikt. De kracht van de focusgroep ligt in de interactie, doordat de 5 tot 15 respondenten op elkaar reageren, aangeven wat zij belangrijk vinden en wat hun gevoelens en beweegredenen hierbij zijn. Naar gelang de specifieke vraag kan er gekozen worden voor een focusgroep onder respondenten met dezelfde dan wel verschillende achtergrond, bijvoorbeeld startende ondernemers van allochtone afkomst of (startende) ondernemers in het algemeen.

Het laatste nieuws

 • 19 NOV nieuws afbeelding

  Blog: 'Onderzoek onder migranten is een vak apart'

  Onze directeur Nathan Rozema blogt over zijn ervaringen uit het veld. Dit keer: 'Onderzoek onder migranten is een vak apart'

  Lees verder
  18 NOV nieuws afbeelding

  Geldstromen door de wijk succes, nieuwe data

  Ontdekkingssessie Geldstromen door de wijk groot succes, nieuwe data zijn op komst!

  Lees verder
 • 10 NOV nieuws afbeelding

  Blog: Ondernemersskills en meer macht voor buurten

  Onze directeur Nathan Rozema blogt over zijn ervaringen uit het veld. Dit keer: 'Ondernemersskills en meer macht voor buurten'

  Lees verder
  6 NOV nieuws afbeelding

  Werkruimte te huur!

  Labyrinth is voor haar kantoorruimte op zoek naar bedrijven waar zij mee kan samenwerken en/of zelfstandige (startende) ondernemers die op zoek zijn naar flexibele werkplekken.

  Lees verder
 • 30 OKT nieuws afbeelding

  'Wel pardon, maar geen paspoort'

  Gister in de Volkskrant: 'Wel pardon, maar geen paspoort'. Labyrinth deed recent nog onderzoek naar de positie van 'generaal pardonners'.

  Lees verder
  29 OKT nieuws afbeelding

  'Aantal huwelijksmigranten daalt gestaag''

  SCP concludeert, mede door onderzoek van Labyrinth, dat het aantal huwelijksmigranten drastisch daalt.

  Lees verder
Copyright 2004 - 2014 ® Labyrinth Onderzoek & Advies | Sitemap Webdesign Utrecht