Hoofdvestiging Labyrinth:
Archimedeslaan 16
3584 BA Utrecht
T: (030) 2627191
E: info@labyrinthonderzoek.nl

Focusgroepen

Voor een goede uitvoer van de focusgroepmethode levert Labyrinth gespreksleiders / onderzoekers, notulisten en eventueel een extra coördinator. De medewerkers zijn vaardig in het creëren van een open en prettige sfeer waarin elke deelnemer zich vrij voelt zijn / haar bijdrage te leveren. Een belangrijk aspect in de voorbereiding van focusgroepen is de werving van deelnemers die bereid zijn naar een afgesproken locatie te komen. Labyrinth heeft veel ervaring in het opsporen en enthousiasmeren van potentiële deelnemers en wendt waar nodig creatieve werkwijzen hiervoor aan, zoals het aanspreken van groepen en sleutelfiguren in de bestaande netwerken. Het vinden van een geschikte locatie hoort ook bij een goede voorbereiding, hierin kan Labyrinth advies geven.

De focusgroep is een methode waarmee Labyrinth uitgebreide en diepgaande informatie verkrijgt door in gesprek te gaan met een groep respondenten. Deze kwalitatieve methode wordt, vaak in combinatie met kwantitatieve methoden, aan het begin (bij onderwerpen waar nog weinig over bekend is) of aan het einde (om resultaten te interpreteren) van onderzoek gebruikt. De kracht van de focusgroep ligt in de interactie, doordat de 5 tot 15 respondenten op elkaar reageren, aangeven wat zij belangrijk vinden en wat hun gevoelens en beweegredenen hierbij zijn. Naar gelang de specifieke vraag kan er gekozen worden voor een focusgroep onder respondenten met dezelfde dan wel verschillende achtergrond, bijvoorbeeld startende ondernemers van allochtone afkomst of (startende) ondernemers in het algemeen.

Het laatste nieuws

 • 28 AUG nieuws afbeelding

  Kickoff Wijkcoöperatie Rotterdam-Noord

  Vandaag is het zover, de KickOff van Wijkcoöperatie Rotterdam-Noord, met o.a. een korte inleiding van Labyrinth directeur en Wijkcoöperatie grondlegger Nathan Rozema.

  Lees verder
  12 AUG nieuws afbeelding

  Symposium Sociaal Ondernemen

  Op dinsdagmiddag 23 september a.s. organiseren VSBfonds, Start Foundation en het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) het symposium Sociaal Ondernemen: balans tussen passie en poen.

  Lees verder
 • 11 AUG nieuws afbeelding

  Wijkcoöperatie nu ook in Rotterdam-Noord

  Er is nu ook een wijkcoöperatie in Rotterdam-Noord, ondersteund door Labyrinth.

  Lees verder
  7 AUG nieuws afbeelding

  Achtergrond Suikerfeestmonitor

  Labyrinth is marktleider in Nederland en België mbt Etnomarketing, veldwerk in grootstedelijke wijken, wijkaanpak, wijkeconomie en etnische vraagstukken en ontwikkelde de Suikerfeestmonitor.

  Lees verder
 • 28 JUL nieuws afbeelding

  Persbericht: Suikerfeestmonitor

  Het overgrote deel van landelijke winkelketens en winkelcentra laat het Suikerfeest links liggen. De voorzichtige groei van vorig jaar zet dit jaar nauwelijks door. Welgeteld één nieuwe keten schenkt dit jaar bijzondere aandacht, maar bij andere zijn de acties juist minder zichtbaar.

  Lees verder
  24 JUL nieuws afbeelding

  Suikerfeestmonitor 2014

  Hoe beleef jij het Suikerfeest? Laat ons je mening horen.

  Lees verder
Copyright 2004 - 2014 ® Labyrinth Onderzoek & Advies | Sitemap Webdesign Utrecht