Hoofdvestiging Labyrinth:
Archimedeslaan 16
3584 BA Utrecht
T: (030) 2627191
E: info@labyrinthonderzoek.nl

Focusgroepen

Voor een goede uitvoer van de focusgroepmethode levert Labyrinth gespreksleiders / onderzoekers, notulisten en eventueel een extra coördinator. De medewerkers zijn vaardig in het creëren van een open en prettige sfeer waarin elke deelnemer zich vrij voelt zijn / haar bijdrage te leveren. Een belangrijk aspect in de voorbereiding van focusgroepen is de werving van deelnemers die bereid zijn naar een afgesproken locatie te komen. Labyrinth heeft veel ervaring in het opsporen en enthousiasmeren van potentiële deelnemers en wendt waar nodig creatieve werkwijzen hiervoor aan, zoals het aanspreken van groepen en sleutelfiguren in de bestaande netwerken. Het vinden van een geschikte locatie hoort ook bij een goede voorbereiding, hierin kan Labyrinth advies geven.

De focusgroep is een methode waarmee Labyrinth uitgebreide en diepgaande informatie verkrijgt door in gesprek te gaan met een groep respondenten. Deze kwalitatieve methode wordt, vaak in combinatie met kwantitatieve methoden, aan het begin (bij onderwerpen waar nog weinig over bekend is) of aan het einde (om resultaten te interpreteren) van onderzoek gebruikt. De kracht van de focusgroep ligt in de interactie, doordat de 5 tot 15 respondenten op elkaar reageren, aangeven wat zij belangrijk vinden en wat hun gevoelens en beweegredenen hierbij zijn. Naar gelang de specifieke vraag kan er gekozen worden voor een focusgroep onder respondenten met dezelfde dan wel verschillende achtergrond, bijvoorbeeld startende ondernemers van allochtone afkomst of (startende) ondernemers in het algemeen.

Het laatste nieuws

 • 20 JUL nieuws afbeelding

  Persbericht: Suikerfeestmonitor

  Niet inspelen op extra uitgaven voor Suikerfeest: Ook in 2015 een gemiste kans voor de grote winkelketens.

  Lees verder
  15 JUL nieuws afbeelding

  Labyrinth op pad voor Suikerfeestmonitor

  Labyrinth is op pad voor haar jaarlijkse Suikerfeestmonitor: wat doet retail Nederland dit jaar met het Suikerfeest?

  Lees verder
 • 8 JUL nieuws afbeelding

  Presentatie rapport Stichting Pulse

  Op dinsdag 16 juni presenteerde Labyrinth samen met Stichting Pulse het rapport ‘Zorgvraag en gezondheid. Een onderzoek onder oudere migranten en mantelzorgers in IJsselstein.’ Dit rapport schreef Labyrinth op basis van ruim 60 interviews met oudere migranten uit IJsselstein en ‘hun’ mantelzorgers, uitgevoerd door interviewers van haar multiculturele Etnoteam.

  Lees verder
  1 JUL nieuws afbeelding

  Rapportage 'Cognitieve test vragenlijst Forum/Motivaction Arabische Herfst'

  Gisteren presenteerde Minister Lodewijk Asscher de resultaten van de cognitieve test die wij uitvoerden.

  Lees verder
 • 30 JUN nieuws afbeelding

  Kantoor-/Atelierruimte te huur! (170 m2)

  Labyrinth werkt in een inspirerende ruimte aan de oostkant van Utrecht. Aangrenzend aan ons kantoor bevindt zich een ruimte die op dit moment niet wordt gebruikt, maar wel veel potentie heeft. De ruimte is te huur.

  Lees verder
  24 JUN nieuws afbeelding

  Blog: Ramadan en suikerfeest, eindelijk als kans gezien?

  Onze directeur Nathan Rozema blogt over zijn ervaringen uit het veld. Dit keer: 'Ramadan en suikerfeest, eindelijk als kans gezien?'

  Lees verder
Copyright 2004 - 2015 ® Labyrinth Onderzoek & Advies | Sitemap Webdesign Utrecht