Hoofdvestiging Labyrinth:
Archimedeslaan 16
3584 BA Utrecht
T: (030) 2627191
E: info@labyrinthonderzoek.nl

Focusgroepen

Voor een goede uitvoer van de focusgroepmethode levert Labyrinth gespreksleiders / onderzoekers, notulisten en eventueel een extra coördinator. De medewerkers zijn vaardig in het creëren van een open en prettige sfeer waarin elke deelnemer zich vrij voelt zijn / haar bijdrage te leveren. Een belangrijk aspect in de voorbereiding van focusgroepen is de werving van deelnemers die bereid zijn naar een afgesproken locatie te komen. Labyrinth heeft veel ervaring in het opsporen en enthousiasmeren van potentiële deelnemers en wendt waar nodig creatieve werkwijzen hiervoor aan, zoals het aanspreken van groepen en sleutelfiguren in de bestaande netwerken. Het vinden van een geschikte locatie hoort ook bij een goede voorbereiding, hierin kan Labyrinth advies geven.

De focusgroep is een methode waarmee Labyrinth uitgebreide en diepgaande informatie verkrijgt door in gesprek te gaan met een groep respondenten. Deze kwalitatieve methode wordt, vaak in combinatie met kwantitatieve methoden, aan het begin (bij onderwerpen waar nog weinig over bekend is) of aan het einde (om resultaten te interpreteren) van onderzoek gebruikt. De kracht van de focusgroep ligt in de interactie, doordat de 5 tot 15 respondenten op elkaar reageren, aangeven wat zij belangrijk vinden en wat hun gevoelens en beweegredenen hierbij zijn. Naar gelang de specifieke vraag kan er gekozen worden voor een focusgroep onder respondenten met dezelfde dan wel verschillende achtergrond, bijvoorbeeld startende ondernemers van allochtone afkomst of (startende) ondernemers in het algemeen.

Het laatste nieuws

 • 18 DEC nieuws afbeelding

  Resultaten CROW marktonderzoek

  De resultaten van het marktonderzoek dat Labyrinth uitvoerde voor CROW, zijn vandaag naar buiten gebracht.

  Lees verder
  15 DEC nieuws afbeelding

  Evaluatieonderzoek Spelenderwijs

  Labyrinth voert momenteel een evaluatieonderzoek uit voor Spelenderwijs Utrecht.

  Lees verder
 • 10 DEC nieuws afbeelding

  Lezersenquête DUB

  Labyrinth voert voor het Utrechtse Digitale UniversiteitsBlad (DUB) een lezersonderzoek uit.

  Lees verder
  10 DEC nieuws afbeelding

  Labyrinth, data-analyse en GIS

  Met de komst van internet is er steeds meer data beschikbaar, zo veel dat men vaak door de bomen het bos niet meer ziet.

  Lees verder
 • 8 DEC nieuws afbeelding

  Stem van de oudere migrant

  De uitkomsten van onderzoek dat Labyrinth uitvoerde voor project “Stem van de Migrant” worden 11 december door Bas Steunenberg (van het UMC) gepresenteerd.

  Lees verder
  8 DEC nieuws afbeelding

  Labyrinth weer op pad in Fruitbuurt

  Na draagvlakmetingen in deelgebied 1 en 3 van Fruitbuurt-Noord, waarbij in beide gevallen alle bewoners zijn bereikt, is Labyrinth sinds vorige week op pad in deelgebied 2.

  Lees verder
Copyright 2004 - 2014 ® Labyrinth Onderzoek & Advies | Sitemap Webdesign Utrecht