Hoofdvestiging Labyrinth:
Archimedeslaan 16
3584 BA Utrecht
T: (030) 2627191
E: info@labyrinthonderzoek.nl

Focusgroepen

Voor een goede uitvoer van de focusgroepmethode levert Labyrinth gespreksleiders / onderzoekers, notulisten en eventueel een extra coördinator. De medewerkers zijn vaardig in het creëren van een open en prettige sfeer waarin elke deelnemer zich vrij voelt zijn / haar bijdrage te leveren. Een belangrijk aspect in de voorbereiding van focusgroepen is de werving van deelnemers die bereid zijn naar een afgesproken locatie te komen. Labyrinth heeft veel ervaring in het opsporen en enthousiasmeren van potentiële deelnemers en wendt waar nodig creatieve werkwijzen hiervoor aan, zoals het aanspreken van groepen en sleutelfiguren in de bestaande netwerken. Het vinden van een geschikte locatie hoort ook bij een goede voorbereiding, hierin kan Labyrinth advies geven.

De focusgroep is een methode waarmee Labyrinth uitgebreide en diepgaande informatie verkrijgt door in gesprek te gaan met een groep respondenten. Deze kwalitatieve methode wordt, vaak in combinatie met kwantitatieve methoden, aan het begin (bij onderwerpen waar nog weinig over bekend is) of aan het einde (om resultaten te interpreteren) van onderzoek gebruikt. De kracht van de focusgroep ligt in de interactie, doordat de 5 tot 15 respondenten op elkaar reageren, aangeven wat zij belangrijk vinden en wat hun gevoelens en beweegredenen hierbij zijn. Naar gelang de specifieke vraag kan er gekozen worden voor een focusgroep onder respondenten met dezelfde dan wel verschillende achtergrond, bijvoorbeeld startende ondernemers van allochtone afkomst of (startende) ondernemers in het algemeen.

Het laatste nieuws

 • 9 JUL nieuws afbeelding

  Kijk terug: Ramadantalks - Zorgen voor je ouders

  Bekijk de uitzending van Ramadantalks van gisteravond, waarin onze directeur Nathan Rozema deelneemt aan een gesprek over ouderenzorg onder migranten in Nederland.

  Lees verder
  8 JUL nieuws afbeelding

  Blog: “Als de berg niet naar Mohamed komt…”

  Onze directeur Nathan Rozema blogt over zijn ervaringen uit het veld. Dit keer: 'Groei aantal oudere migranten: “Als de berg niet naar Mohamed komt…”'

  Lees verder
 • 7 JUL nieuws afbeelding

  Labyrinth te gast bij talkshow Ramadan Talks

  Onze directeur Nathan Rozema is morgen te gast bij de uitzending van Ramadan Talks om te praten over mantelzorg in de Islamitische gemeenschap in Nederland.

  Lees verder
  2 JUL nieuws afbeelding

  The time is now for Wijkeconomie

  "Grote bedrijven zijn ten dode opgeschreven", zo kopte het artikel op 25 juni in Sprout.

  Lees verder
 • 1 JUL nieuws afbeelding

  Workshop Sociaal Ondernemen succes

  Donderdag 19 juni organiseerde Labyrinth de ‘Workshop Sociaal Ondernemerschap’, opgezet n.a.v. grote belangstelling voor rapport 'Passie en Poen'.

  Lees verder
  1 JUL nieuws afbeelding

  Interviewer HELIUS project naar Marokko

  Na een spannende loting kwam Hajar uiteindelijk als winnaar uit de 'bus'. Gefeliciteerd Hajar!

  Lees verder
Copyright 2004 - 2014 ® Labyrinth Onderzoek & Advies | Sitemap Webdesign Utrecht