Labyrinth helpt voedselbank Kanaleneiland

Afbeelding bij Labyrinth helpt voedselbank Kanaleneiland

Sinds de uitbraak van corona en de door de overheid getroffen coronamaatregelen, hebben de voedselbanken het moeilijker dan voorheen. Zo kopte Trouw even geleden dat voedselbanken miljoenen nodig hebben door de coronacrisis. Zeventien voedselbanken hebben zelfs tijdelijk hun deuren moeten sluiten. Als gevolg van corona namen zowel de aanvoer van producten als de inzet van vrijwilligers drastisch af. Voedselbanken zetten daarom alles op alles om ook in deze lastige tijd voedsel uit te delen aan mensen die dat hard nodig hebben.

Met de nodige creativiteit en veerkracht hebben veel voedselbanken het logistieke proces en de uitgifte aan weten te passen. Er worden extra ruimtes gehuurd om pakketten klaar te maken, minder vrijwilligers ingezet en afspraken gemaakt voor het ophalen van pakketten om drukte te voorkomen. Hiernaast bezorgen diverse voedselbanken de voedselpakketten bij mensen thuis. Zo ook de voedselbank in Kanaleneiland, gevestigd in BuurtThuis Kanaleneiland aan de Livingstonelaan.

Labyrinth levert graag een bijdrage aan de wijk Kanaleneiland en de welzijn van haar bewoners. De afgelopen weken hebben daarom meerdere medewerkers van Labyrinth voedselpakketten rondgebracht in de wijk. Ook Tom Kruis, projectleider en onderzoeker bij Labyrinth (op bijgevoegde foto), heeft hieraan meegeholpen. Tom Kruis: ”Het rondbrengen van de pakketten is dankbaar werk en het levert gezellige gesprekken op met wijkbewoners. Het is fijn om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van de wijk Kanaleneiland in deze tijd”. 

Interesse om ook een bijdrage te leveren door pakketten rond te brengen of voedsel te doneren? Neem contact op met Labyrinth via info@labyrinthonderzoek.nl en laat weten hoe jij mee wilt helpen.