Labyrinth werft mee voor het YOUth-onderzoek

Afbeelding bij Labyrinth werft mee voor het YOUth-onderzoek

YOUth is een groot onderzoek van 10 jaar naar de ontwikkeling van kinderen. Het wordt uitgevoerd door de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Labyrinth werkt nu samen met het UMC en de Universiteit Utrecht aan de werving van deelnemers voor dit onderzoek.

Hoe bijzonder is iedereen precies?

YOUth bestudeert hoe baby’s en kinderen zich ontwikkelen terwijl ze opgroeien. Wat beïnvloedt de ontwikkeling van het gedrag? Welke rol spelen bijvoorbeeld opvoeding, erfelijkheid, omgeving en contact met leeftijdgenoten? En welke rol speelt de hersenontwikkeling daarbij?

In de toekomst hebben duizenden kinderen en volwassenen baat bij dit onderzoek. Als we beter
snappen waarom kinderen verschillen, kunnen we toekomstige generaties beter helpen goed en gezond op te groeien.

Doelgroepen YOUth

Het onderzoek begint al bij de zwangerschap en volgt kinderen langere tijd. Kinderen worden meerdere jaren gevolgd. Aan dit onderzoek kunnen twee jeugdgroepen in de provincie Utrecht meedoen:

1. Zwangere vrouwen zijn vanaf 18 weken zwangerschap welkom om (tot het zesde jaar van hun kindje) zes keer een bijdrage te leveren. (Baby & Kind)
2. Kinderen van 8, 9 of 10 jaar worden driemaal uitgenodigd. (Kind & Tiener)

Werving deelnemers

Labyrinth werkt met Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht aan de werving van deelnemers. Hierbij streven Labyrinth, Universiteit Utrecht, en het UMC Utrecht naar het bereiken van diverse doelgroepen wat betreft opleidingsniveau en achtergrond.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderzoek? Ga naar de website van het YOUth-onderzoek. Voor meer informatie kun je ook bellen naar Labyrinth op 030-262 71 91 of ons een e-mail sturen. Wij helpen je graag verder!