Media-aandacht Suikerfeestmonitor 2019

Afbeelding bij Media-aandacht Suikerfeestmonitor 2019

Gisteravond heeft Labyrinth de resultaten van de Suikerfeestmonitor 2019 gepubliceerd. De resultaten zijn in verschillende media aan de orde gekomen.

Zo heeft het NOS journaal gisteren aandacht aan de Suikerfeestmonitor 2019 besteed. Tussen minuut 18:07 en en 19:48 van het het journaal,  bespreekt de NOS in de drukke Kanaalstraat in Utrecht, de resultaten van het onderzoek met Lévi Smulders, onderzoeker van Labyrinth. Ondertussen praat de NOS met verschillende inkopen doende moslims. Utrecht is een van de vier grote steden waar het onderzoek van Labyrinth heeft plaats gevonden. De NOS bespreekt de resultaten van de Suikerfeest monitor ook in een artikel.

Ook op radio 1 werden in een item in de vroege ochtend verschillende klanten in de Kanaalstraat geinterviewd over hun Suikerfeestinkopen. Aan de hand van de resultaten van Labyrinth, wordt besproken waarom de grote ketens er zo weinig mee doen.

Den Haag is ook een van de vier grote steden die onderzocht zijn voor de Suikerfeestmonitor. Het AD Den Haag behandelt dan ook de resultaten van de Suikerfeestmonitor een geeft een beeld van de Haagse markt, waar de dag voor Suikerfeest veel moslims inkopen doen. In ander artikel van het AD worden de resultaten van de Suikerfeest monitor ook behandeld. Het artikel behandelt de impuls die het Suikerfeest op dit moment vooral voor de lokale economie is. In een artikel van het AD over het gezonder en matigender worden van het Suikerfeest, bespreekt de verslaggever de resultaten met Jan-Jaap van Eerten, onderzoeker bij Labyrinth.