Wervers gezocht voor groot discriminatieonderzoek

Afbeelding bij Wervers gezocht voor groot discriminatieonderzoek

Wil je graag werver worden voor één van de grootste onderzoeken naar discriminatie die in de Europese Unie uitgevoerd? Solliciteer dan voor de functie van werver bij Labyrinth.

Wij zijn al in oktober 2021 begonnen met een topteam en het project loopt tot eind maart 2022. Wij zoeken nog enthousiaste wervers die voor 4 tot 6 weken ons team komen versterken.

Het onderzoek

Labyrinth werkt op dit moment in samenwerking met Ipsos en in opdracht van de European Union Agency for Fundamental Rights (FRA) aan het project EU Survey on Immigrants and Descendants of Immigrants (kortweg EU SIDI). Voor dit onderzoek worden in 15 Europese lidstaten inwoners met een migratieachtergrond bevraagd over hun ervaring met discriminatie. Onderwerpen die in de vragenlijst aan bod komen zijn bijvoorbeeld werk, gezondheid, sociale relaties en gezin. Labyrinth voert hiervoor het veldwerk uit in Nederland. Met de resultaten kan FRA de ontwikkeling van ervaringen met betrekking tot discriminatie en de impact van beleid in kaart brengen. Op basis van deze uitkomsten kunnen (inter)nationale overheden en instellingen maatregelen nemen om discriminatie aan te pakken.

Werkzaamheden

Als werver spreek je personen op locaties in de Randstad (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) aan die je screent en vervolgens motiveert voor online deelname aan het onderzoek. Aan de hand van een korte vragenlijst in het Nederlands, Turks of Koerdisch screen je de personen die je spreekt of ze in de doelgroep vallen en voor deelname in aanmerking komen (‘location screening‘). Daarna nodig je hen uit om deel te nemen aan het onderzoek door online (zelfstandig) de vragenlijst in te vullen. Je werkt samen met een of meerdere collega’s op de locaties. Het werven wordt voornamelijk buiten en staand uitgevoerd. Hierbij zal gewerkt worden met een rooster.

Het werven vraagt om bepaalde vaardigheden. Zo is het belangrijk dat je de personen die je aanspreekt op een vriendelijke en enthousiaste manier kan overtuigen om mee te werken aan het onderzoek. Hierbij moet je goed kunnen uitleggen waar het onderzoek over gaat en waarom het belangrijk is om deel te nemen. Verder is het belangrijk dat je beleefd en oprecht overkomt, vertrouwelijk met informatie kan omgaan en zorgvuldig vragenlijsten kan invullen. In deze periode hanteren we uiteraard de adviezen en maatregelen die het RIVM ons adviseert. Hiermee zorgen we ervoor dat we allemaal met een veilig en vertrouwd gevoel ons werk kunnen voortzetten.

Functie-eisen

 • Je hebt affiniteit met maatschappelijke onderwerpen (vragen over de arbeidsmarkt, onderwijs, diversiteit, leefbaarheid, gezondheid, etc.).
 • Je bent communicatief, sociaal vaardig en cultuursensitief.
 • Je spreekt goed Nederlands. Het kunnen spreken van Turks en/of Koerdisch is een pre.
 • Affiniteit met personen met een Turkse achtergrond.
 • Je gaat nauwkeurig en zorgvuldig te werk.
 • Je bent in staat een eigen administratie zorgvuldig bij te houden.
 • Je bent flexibel inzetbaar voor minimaal 12 uur in de week en minimaal drie verschillende dagdelen (ook in de avonden en weekenden) en bereid om te reizen.
 • Een hbo/wo werk- en denkniveau is een pre.
 • Een auto tot je beschikking is een pre.

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende- en leerzame baan.
 • Marktconform salaris.
 • Flexibele werkuren.
 • Een gezellige werksfeer met leuke collega’s.
 • Verfijnen van je sociale- en communicatieve vaardigheden.

Interesse

Voldoe jij aan deze omschrijving? Je kunt solliciteren voor deze functie door onder aan de pagina het online formulier in te vullen. Op deze manier krijgen we een goed en duidelijk beeld van je. Wij vragen je om alle vragen zorgvuldig en zo volledig mogelijk in te vullen. Daarnaast wordt er aan het einde gevraagd om je curriculum vitae (cv) te uploaden. Graag een Nederlands cv toevoegen.

De procedure

Nadat je je aangemeld hebt, zullen wij je sollicitatie bekijken. Indien wij naar aanleiding van je aanmelding denken dat je geschikt bent, zullen wij je benaderen. De selectieprocedure bestaat uit een sollicitatieronde, een face-to-face-training (een dag) en een meeloopdag. De training vindt plaats in februari 2022 op het kantoor van Labyrinth in Utrecht. Hiernaast zullen wij ook vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag die je na het selectieproces moet aanvragen. Als je de selectieprocedure succesvol doorlopen hebt, kan je starten met werken als werver.

Als je dit formulier invult, kom je ook in ons algemene interviewteam. Dit betekent dat we je ook voor andere onderzoeksprojecten kunnen benaderen. Als je niet voor dit onderzoek aan de slag kan, kan je dus misschien wel voor een ander onderzoek aan de slag.

Heb je vragen? Je kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

*Hier vind je meer informatie over hoe Labyrinth omgaat met panelregistraties