Woonwensenonderzoek G-buurt Noord Amsterdam gestart

Afbeelding bij Woonwensenonderzoek G-buurt Noord Amsterdam gestart

Het woonwensenonderzoek in de G-buurt Noord in Amsterdam is begonnen. Labyrinth voert dit onderzoek uit in opdracht van woningcorporatie Rochdale. Bijna 950 bewoners van de woningcomplexen Gravestein en Geldershoofd hebben afgelopen week een brief gekregen om de vragenlijst in te vullen. Bewoners kunnen de vragenlijst online, telefonisch of face-to-face met een interviewer invullen. Het interviewteam bestaat uit zo’n 25 interviewers en vanaf 10 mei bezoeken zij de bewoners.  

Het onderzoek

Rochdale is van plan om de flats Geldershoofd en Gravestein te renoveren. Om de plannen voor de renovatie vast te stellen wordt eerst aan de bewoners gevraagd wat hun woonervaringen en -wensen zijn. Het doel van het  onderzoek is om inzicht te krijgen in de tevredenheid van bewoners over de huidige woning en buurt, en over hoe mensen in de toekomst willen wonen. Labyrinth heeft samen met Rochdale en de bewonerscommissie de vragenlijst opgesteld en de communicatie hierover naar de bewoners toe verzorgd.

Meedoen: online, telefonisch of face-to-face met een interviewer

De bewoners kunnen de vragenlijst zelfstandig online invullen via www.onderzoek-gravestein-geldershoofd.nl. Hiervoor ontvingen zij op 30 april een brief in het Nederlands, Engels en Spaans. Vanaf 10 mei kunnen de bewoners ook een interview afnemen met een interviewer van Labyrinth. Dit kan face-to-face bij de bewoner thuis of in een Labyrinth-interviewruimte in het complex Gravestein, of telefonisch op afstand. De interviewers hebben een uitgebreid trainingstraject gevolgd en spreken naast het Nederlands ook Engels en/of Spaans. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten.

Meer informatie van Rochdale over de renovatieplannen voor de G-buurt Noord is hier te vinden.