Wordt de mening van jongeren met een migratieachtergrond meegenomen in de politiek?

Afbeelding bij Wordt de mening van jongeren met een migratieachtergrond meegenomen in de politiek?

Verhitte discussies en urenlange debatten: elke dag behandelen politici in de Tweede Kamer onderwerpen die betrekking hebben op ons, als burgers van dit land. Maar vinden jongvolwassenen met een migratieachtergrond dat de onderwerpen die voor hen belangrijk zijn, ook worden besproken in de politiek? En hebben zij het gevoel dat hun belangen vertegenwoordigd worden door de partijen en politici in de Tweede Kamer?

Dit waren de vragen die wij in opdracht van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), voorlegde aan diverse groepen jongvolwassenen met een migratie- of vluchtelingachtergrond. Tussen juni en september 2022 organiseerden Labyrinth en het SCP zes focusgroepen in Utrecht en Amsterdam. Er waren twee focusgroepen voor jonge Surinaamse en Caribische Nederlanders, twee focusgroepen voor Turkse of Marokkaanse Nederlanders, en twee groepen voor Syrische Nederlanders die minimaal vijf jaar in Nederland woonden. Alle deelnemers waren tussen de 18 en 35 jaar oud en hadden ofwel een praktisch of een theoretisch opleidingsniveau. De resultaten worden voor de zomer (2023) verwacht.

Labyrinth staat voor niet praten óver henmaar mét hen. Meer weten over hoe Labyrinth ook jouw doelgroep bij onderzoek betrekt? Lees hier verder. Een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact met ons op! Mail naar info@labyrinthonderzoek.nl of bel naar 030 – 262 71 91.