Weten wat werkt: onderzoek in de bijstand – deelnemers gezocht

Afbeelding bij Weten wat werkt: onderzoek in de bijstand – deelnemers gezocht

De bijstand in Nederland kent veel regels en verplichtingen. De Universiteit Utrecht, Labyrinth en de gemeente vragen zich af of dat ook anders kan. Kunnen we het ook beter en makkelijker maken in de bijstand? Om dit te onderzoeken start vanaf 1 juni het onderzoek Weten wat werkt. Spreekt u iemand die in de bijstand zit en draagt u het onderzoek een warm hart toe? Vraag of diegene een uitnodiging heeft gehad en zich wil inschrijven.

Over het onderzoek

Bijstandsgerechtigden die mee willen doen, worden ingedeeld in een van de vier groepen. Iedere groep krijgt een andere aanpak. Zo is er meer vrijheid in één groep, juist meer hulp in de andere en is het in één groep mogelijk om wat bij te verdienen. In een aantal andere steden worden soortgelijke onderzoeken gedaan. Met de resultaten van alle onderzoeken onder de arm, hopen gemeenten het Rijk te kunnen vragen de wet aan te passen.

Oproep

Al honderden bijstandsgerechtigden hebben zich aangemeld voor dit onderzoek. Iedereen die geselecteerd is, heeft een brief ontvangen. Maar hoe meer mensen mee doen, hoe steviger het onderzoek. Daarom willen wij iedereen die het onderzoek een warm hart toe draagt, vragen om bijstandsgerechtigden hierop te attenderen. Er zijn nog zo’n 300 plekken. Aanmelden kan tot 1 mei aanstaande.

Samen werken we aan een betere bijstand!

Kijk voor meer informatie op www.utrecht.nl/wetenwatwerkt.