Interviewer landelijk onderzoek over samenleven in Nederland

Afbeelding bij Interviewer landelijk onderzoek over samenleven in Nederland

Wil je graag interviewer worden voor een van de grootste sociaal-maatschappelijke onderzoeken die in Nederland uitgevoerd worden? Solliciteer dan nu voor de functie van interviewer bij Labyrinth.

Het onderzoek

In september begint Labyrinth met het veldwerk voor een landelijk onderzoek voor het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Labyrinth neemt onder meer dan 6000 mensen uit verschillende groepen in Nederland vragenlijsten af om inzicht te krijgen hoe Nederlanders met elkaar samenleven, wonen en werken. De verschillende groepen zijn Nederlanders met een Turkse, Marokkaanse, Somalische, Iraanse, Poolse, Surinaamse en autochtone achtergrond en een achtergrond in het Caribisch deel van het Koninkrijk (Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba). De vragenlijst wordt ook vertaald in de volgende talen: Turks, Marokkaans-Arabisch, Somalisch, Farsi of Pools. Wij zoeken daarom interviewers die het leuk vinden om van september tot en met januari voor dit onderzoek te interviewen.

Werkzaamheden

Als interviewer neem je face-to-face enquêtes af bij mensen. Je neemt de kwantitatieve vragenlijst af in het Nederlands en/of in een van de talen waarin de vragenlijst vertaald is. Als je alleen Nederlands spreekt, kan je ook solliciteren. Het interviewen vraagt om bepaalde vaardigheden. Zo is het belangrijk dat je respondenten op een vriendelijke en enthousiaste manier kan overtuigen om mee te werken aan het onderzoek. Verder is het belangrijk dat je beleefd en oprecht overkomt, vertrouwelijk met informatie kan omgaan en zorgvuldig vragenlijsten kan invullen. In deze periode hanteren we uiteraard de adviezen en maatregelen die het RIVM ons adviseert. Hiermee zorgen we ervoor dat we allemaal met een veilig en vertrouwd gevoel ons werk kunnen voortzetten.

Algemene functie-eisen

 • Je hebt affiniteit met maatschappelijke vraagstukken (vragen over arbeidsmarkt, onderwijs, integratie, leefbaarheid, etc.).
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig.
 • Je gaat nauwkeurig en zorgvuldig te werk.
 • Je bent in staat een eigen administratie bij te houden.
 • Je spreekt Nederlands.
 • Je bent flexibel inzetbaar voor minimaal 16 uur in de week (ook in de avonden en weekenden) en bereid om te reizen.
 • Je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau.
 • Ervaring met het afnemen van interviews is een pré.
 • Een auto tot je beschikking is een pré.

Meertalige interviewer: aanvullende functie-eisen

 • Je spreekt Turks, Marokkaanse-Arabisch, Somalisch, Farsi of Pools.
 • Beheersing van Berbers is een pré.

Interesse?

Voldoe jij aan deze omschrijving? Je kunt solliciteren voor deze functie door onder aan de pagina het online formulier in te vullen. Op deze manier krijgen we een goed en duidelijk beeld van je. Wij vragen je om alle vragen zorgvuldig en zo volledig mogelijk in te vullen. Daarnaast wordt er aan het einde gevraagd om je curriculum vitae (cv) en je diploma te uploaden. Graag een Nederlands cv toevoegen. Als je geen diploma uploadt in het formulier, geen dan aan wat daar de reden van is.

De procedure

Nadat je je aangemeld hebt, zullen wij je sollicitatie bekijken. Indien wij naar aanleiding van je aanmelding denken dat je geschikt bent, zullen wij je benaderen. De selectieprocedure bestaat uit een sollicitatieronde, een e-learningtraining, een face-to-face-training en een meeloopdag. De training vindt plaats in augustus. Hiernaast zullen wij ook vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag. Als je de selectieprocedure succesvol doorlopen hebt, kan je starten met werken met als interviewer.. Heb je vragen? Je kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen.