Supervisor landelijk onderzoek over samenleven in Nederland

Afbeelding bij Supervisor landelijk onderzoek over samenleven in Nederland

Wil je graag interviewen en supervisor zijn voor een van de grootste sociaal-maatschappelijke onderzoeken die in Nederland uitgevoerd worden? Solliciteer dan nu voor de functie van supervisor bij Labyrinth.

Het onderzoek

in september begint Labyrinth met het veldwerk voor een landelijk onderzoek voor het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Labyrinth neemt onder meer dan 6000 mensen uit verschillende groepen in Nederland vragenlijsten af om inzicht te krijgen in hoe Nederlanders met elkaar samenleven, wonen en werken. De verschillende groepen zijn Nederlanders met een Turkse, Marokkaanse, Somalische, Iraanse, Poolse, Surinaamse, Antilliaanse en autochtone achtergrond en een achtergrond in het Caribisch deel van het Koninkrijk (Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba).  De vragenlijst wordt ook vertaald in de volgende talen: Turks, Marokkaans-Arabisch, Somalisch, Farsi of Pools.
Wij zoeken daarom supervisors die het leuk vinden om van september tot en met januari voor dit onderzoek te interviewen en een team interviewers aan te sturen.

Werkzaamheden

Als supervisor neem je face to face of telefonisch enquêtes af bij mensen. Je neemt de kwantitatieve vragenlijst af in het Nederlands, en/of een van de talen waarin de vragenlijst is vertaald. Als je alleen Nederlands spreekt, kan je ook solliciteren.  Daarnaast, stuur je een team interviewers aan en houd je overzicht over hun interviewactiviteiten. In deze periode hanteren we uiteraard de adviezen en maatregelen die het RIVM ons adviseert. Hiermee zorgen we ervoor dat we allemaal met een veilig en vertrouwd gevoel ons werk kunnen voortzetten.
Naast je interviewwerkzaamheden heb je de volgende taken:

 • Contactpersoon zijn voor interviewers: aansturen en stimuleren van jouw interviewteam
 • Contact met Labyrinth over werkzaamheden interviewteam
 • Een bijeenkomst met jouw interviewers organiseren tijdens de veldwerkperiode om ervaringen en kennis uit te wisselen.

Algemene functie-eisen

 • Je hebt affiniteit met maatschappelijke vraagstukken (vragen over arbeidsmarkt, onderwijs, integratie, leefbaarheid, etc.).
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig.
 • Je gaat nauwkeurig en zorgvuldig te werk.
 • Je bent in staat een eigen administratie bij te houden.
 • Je bent flexibel inzetbaar voor minimaal 16 uur per week (ook avonden en weekenden) en bereid om te reizen.
 • Je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau.
 • Je spreekt goed Nederlands.
 • Ervaring met het afnemen van interviews is een pré.
 • Je hebt ervaring met aansturen en supervisie van een team.
 • Een auto tot je beschikking is een pré.

Meertalige interviewer: aanvullende functie-eisen

 • Je spreekt Turks, Marokkaanse-Arabisch, Somalisch, Farsi of Pools.
 • Beheersing van Berbers is een pré.

Interesse?

Voldoe jij aan deze omschrijving? Je kunt solliciteren voor deze functie door onder aan de pagina het online formulier in te vullen. Op deze manier krijgen we een goed en duidelijk beeld van je. Wij vragen je om alle vragen zorgvuldig en zo volledig mogelijk in te vullen. Daarnaast wordt er aan het einde gevraagd om je curriculum vitae (cv) en je diploma te uploaden. Graag je cv in het Nederlands toevoegen. Mocht je geen diploma toevoegen in het formulier, geef dan aan wat de reden daarvan is.

De procedure

Nadat je je aangemeld hebt, zullen wij je sollicitatie bekijken. Indien wij naar aanleiding van je aanmelding denken dat je geschikt bent, zullen wij je benaderen. De selectieprocedure bestaat uit een sollicitatieronde, een e-learningtraining, een face-to-face-training en een meeloopdag. Hiernaast zullen wij ook vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag. De training vindt plaats in augustus. Als je de selectieprocedure succesvol doorlopen hebt, kan je starten met werken met als supervisor. Heb je vragen? Je kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen.