Woonwensenonderzoek

Afbeelding: Fons Heijnsbroek op Unsplash

Wat zijn de wensen van uw huurders?

Sinds het ontstaan van Labyrinth doen wij al onderzoek naar de wensen van huurders en bewoners. Voor gemeenten, woningcorporaties en voor beiden samen wanneer er grotere plannen zijn.

Niemand weet beter dan de bewoners zelf wat er belangrijk is voor hun woning: zij gebruiken deze immers dagelijks. Bij (mogelijke) aanpassingen aan de woningen kan het raadzaam de bewoners te vragen wat zij graag anders zouden zien. Door bewoners te ondervragen en te betrekken door middel van bijvoorbeeld een woonwensenonderzoek, komt er overzicht in de gebreken en goede ideeën die bewoners voor hun woning hebben. En, ook niet onbelangrijk: door bewoners te betrekken door middel van een woonwensenonderzoek, kan er meer draagvlak voor eventuele aanpassingen aan de woningen komen.

Na een woonwensenonderzoek kan Labyrinth daaropvolgend een draagvlakmeting uitvoeren. Uiteraard kan Labyrinth ook alleen een draagvlakmeting uitvoeren als dat uw wens is.

In sociale woningbouw wonen hele verschillende mensen: van jong en net afgestudeerd tot ouder en analfabeet, van een heel leven achter de rug in Nederland tot een nieuwe start hier en van alleenstaanden tot een gezin van elf mensen in één woning. Al deze mensen hebben andere leefritmes, gebruiken en talen.

Labyrinth beschikt over een divers, meertalig, professioneel en breed inzetbaar interviewteam. Zo kunnen we alle bewoners bereiken.

Wat hebben wij u te bieden?

  • Kennis van en verbinding met verschillende doelgroepen;
  • In staat om het onderzoek van A tot Z uit te voeren: van het opstellen van de vragenlijst tot het aanleveren van resultaten in een eindrapportage;
  • Hoge respons, ook onder doelgroepen die anders niet bereikt worden;
  • Ervaring met het opstellen en programmeren van vragenlijsten over allerlei soorten woonvraagstukken;
  • Een divers en breed inzetbaar interviewteam;
  • Gebruik van een combinatie van methoden: face-to-face interviews, online vragenlijsten en diepte-interviews.
Vraag hier vrijblijvend een offerte aan!