Hulp gezocht: Nederlands sprekende Oekraïners bij ontwikkeling vragenlijst

Afbeelding bij Hulp gezocht: Nederlands sprekende Oekraïners bij ontwikkeling vragenlijst

Deelnemers voor testen vragenlijst gezocht!

Momenteel zoeken we Oekraïners die Nederlands spreken die willen helpen bij het ontwikkelen van een vragenlijst. We gaan later dit jaar een groot veldonderzoek uitvoeren onder Oekraïense vluchtelingen. Hiervoor zullen we een vragenlijst afnemen onder een grote groep Oekraïners die na de Russische inval in Oekraïne in februari 2022 naar Nederland zijn gevlucht.

Voordat de vragenlijst afgenomen gaat worden, willen we van mensen die de doelgroep goed kennen weten of de vragenlijst wel goed is. Zijn de vragen wel helder geformuleerd? Snappen ze de mogelijke antwoorden? De vragenlijst is in eerste instantie in het Nederlands opgesteld. Labyrinth zoekt daarom personen van Oekraïense herkomst om de vragenlijst te testen! We zoeken mensen die op B2/C1-niveau Nederlands spreken.

Dankzij de feedback van Nederlandssprekende Oekraïners kunnen we de vragenlijst aanpassen en vertalen naar het Oekraïens en Russisch.

Wie zoeken wij?

  • Wij zijn op zoek naar zowel mannen als vrouwen.
  • Bereid om naar Utrecht te reizen voor het interview (reiskosten worden vergoed)
  • Minimaal 15 jaar oud. Wij zoeken kandidaten van verschillende leeftijdsgroepen.
  • Oekraïense herkomst.

Wat wordt gevraagd?

Je wordt gevraagd om de vragen van de vragenlijst te beantwoorden en commentaar hierop te leveren. Het interview wordt bij je afgenomen door een interviewer of je kan zelf de vragenlijst op een computer invullen in de aanwezigheid van interviewer.

Waar en wanneer?

De test duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. De tests vinden plaats op 22 en 23 augustus in Utrecht. De tests vinden plaats op de volgende tijden: 10.00-13.00u, 14.00-17.00u, en 18.30-21.30u. 

Mocht u niet kunnen op deze tijdstippen, dan zijn er mogelijkheden om het op een ander tijdstip te doen.

Interesse? Wat krijg je voor jouw deelname?

Als bedankje voor jouw deelname aan het test-interview krijg je een vvv-bon ter waarde van €40.
Vul hieronder het formulier in om je aan te melden voor de testdag.

(If you don’t speak Dutch, but you are from Ukrain and want to help out with the research, you can apply for testing the survey in another language. For more information, check www.labyrinthonderzoek.nl/actueel/testing-survey)