Woonwensenonderzoek Cremerstraat Utrecht

Afbeelding bij Woonwensenonderzoek Cremerstraat Utrecht

Aan de Cremerstraat in Utrecht, in de wijk Nieuw Engeland, bevinden zich woningen die gebouwd zijn in de periode 1919 – 1932. Deze woningen worden beheerd door woningcorporatie Bo-ex. Hoe tevreden zijn de bewoners met hun huis? Bo-ex heeft Labyrinth daarom gevraagd om een woonwensenonderzoek uit te voeren in deze straat.

Gedateerde woningen aan de Cremerstraat

De woningen van Bo-ex aan de Cremerstraat zijn redelijk gedateerd. Zo is de gevel niet geïsoleerd waardoor de woningen een laag energielabel ( E ) hebben. Vandaar dat Bo-ex plannen aan het maken is om de woningen de renoveren.

Naar bewoners luisteren

Bo-ex vindt het belangrijk dat de bewoners aangeven wat zij belangrijk vinden voor hun woning. Dit helpt Bo-ex om plannen te maken voor de renovatie. Zo konden bewoners bijvoorbeeld aangeven wat hun huidige klachten zijn en hoe ze hun woning in de toekomst graag zien.

Labyrinth voert regelmatig woonwensenonderzoeken uit in alle soorten en maten, van 10 woningen tot wel 1000 woningen. Dit was een relatief klein onderzoek, met 15 woningen. Ook bij een klein onderzoek vindt Labyrinth het belangrijk dat de stem van de bewoners gehoord wordt. Labyrinth heeft daarom ook bij dit onderzoek haar best gedaan om alle bewoners te spreken.

Langs de deuren

Twee weken lang zijn onze projectmedewerkers Lianne en Romio op pad gegaan om interviews af te nemen bij bewoners over hun woonwensen. Dit is goed gelukt. Bijna alle bewoners hebben meegedaan. Labyrinth verwerkt nu deze interviews in een rapportage voor Bo-Ex, zodat zij er een renovatieplan gemaakt kan worden.

Werkt u bij een woningcorporatie en of zit u in een bewonerscommissie en wilt u zelf ook een woonwensenonderzoek laten uitvoeren? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.