Is jouw Utrechtse wijk geschikt voor een workout?

Afbeelding bij Is jouw Utrechtse wijk geschikt voor een workout?

Voldoende sporten en bewegen kan lastig zijn. Bijvoorbeeld als je een druk leven hebt. Tijdens de coronacrisis waren ook nog eens veel sportscholen en sportverenigingen dicht. Gelukkig is een buiten sporten en bewegen vaak wel mogelijk. Maar zijn er in Utrechtse wijken voldoende geschikte plekken om dit te doen? En zijn deze plekken ook geschikt voor iedereen?

Dit is de focus van het PAUL-onderzoek van de Universiteit Utrecht dat in samenwerking met Labyrinth wordt uitgevoerd. Voor dit onderzoekt kijkt promovenda Karlijn Sporrel wat mensen motiveert of beperkt om buiten te gaan sporten. Misschien zijn er meer faciliteiten nodig, zoals bankjes of rekken? Zijn paden en stoepen voldoende toegankelijk voor sporters? Of is het op bepaalde plekken en momenten te druk in de stad?

Om hier een goed beeld van te krijgen maakt Karlijn Sporrel met verschillende Utrechters wandelingen door hun wijk. Welke plekken vinden zij wel of niet geschikt voor bewegen? Waar lopen ze tegenaan bij het buitensporten?

Labyrinth helpt bij de werving voor het onderzoek en is nog op zoek naar geschikte kanditaten. Wil je ook delen of je jouw wijk geschikt vindt voor sporten en bewegen in de buitenlucht? Meld je dan aan voor het onderzoek.  

We zoeken nog deelnemers in de wijken Kanaleneiland, Hoograven, Rivierenwijk, Lunetten, Lombok of Leidsche Rijn. Als dank voor je deelname krijg je een kadobon van € 20,-

Meld je voor 1 mei aan via : https://paul.sites.uu.nl/  

Meer weten over hoe Labyrinth ook jouw doelgroep bij onderzoek betrekt? Lees hier verder. Behoefte aan advies of benieuwd naar onze andere werkzaamheden rondom sporten en bewegen? Neem gerust contact op met ons team!