Labyrinth bij LKCA conferentie Beeld&Storm

Afbeelding bij Labyrinth bij LKCA conferentie Beeld&Storm

Afgelopen maandag was Labyrinth te gast bij de landelijke conferentie Beeld&Storm, georganiseerd door het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). De centrale vraag van deze dag was wat we morgen gaan doen om ervoor te zorgen dat de culturele sector diverser en inclusiever wordt. Labyrinth presenteerde samen met haar opdrachtgevers gedurende twee sessies de resultaten van een tweetal onderzoeksprojecten.

Allereerst presenteerden we in de eerste sessie de resultaten van een onderzoek naar publieksbereik in opdracht van Rotterdam Festivals. Dit onderzoek maakt onderdeel uit van het project Publieksbereik Rotterdam. Doel van dit project is om te onderzoeken hoe de cultuurplaninstellingen zoveel mogelijk Rotterdammers kunnen bereiken. Afgelopen maanden heeft Labyrinth in opdracht van Rotterdam Festivals en de instellingen kwalitatief uitgevoerd naar de wensen en behoeften, drempels en motieven van ‘niet-cultuurbezoekers’. Maandag presenteerden we gezamenlijk de resultaten aan belangstellenden uit de culturele sector, en lichtte Labyrinth haar aanpak toe. Het volledige rapport kan hier worden ingezien.

In de tweede sessie presenteerde het LKCA de eerste resultaten van een serie focusgroepen over kunstbeoefening, welke Labyrinth in opdracht van hun organiseerde. De gesprekken werden gehouden met Nederlanders met een niet-westerse migratieachtergrond. Het LKCA heeft op dit moment onvoldoende in beeld of zij wel gelijke kansen hebben om in contact te komen met kunst en cultuur en zich in gelijke mate creatief kunnen ontwikkelen. Centrale vraag tijdens de sessie was in hoeverre onderzoek kan bijdragen aan het opvullen van deze hiaten in de bestaande kennis. Labyrinth vertelde ook hier over haar aanpak, en hoe deze kan worden ingezet bij het bereiken van moeilijk bereikbare doelgroepen, ook in de culturele sector.

Meer weten over wat de aanpak van Labyrinth kan betekenen voor uw organisatie? Neem gerust contact met ons op.