Kidsmarathon Kanaleneiland 2019

Afbeelding bij Kidsmarathon Kanaleneiland 2019

Ook dit jaar is er weer de Kidsmarathon Kanaleneiland. Dit jaar zal die plaatsvinden op woensdagmiddag 22 mei bij het Krachtstation in Kanaleneiland, Utrecht.

De jeugd heeft de toekomst en sport verbindt en stimuleert. De Kidsmarathon is ontstaan in 2008, om de krachten van Kanaleneiland te bundelen en basisscholieren in de wijk zich sportief te laten inspannen voor een gezondere, sportieve wijk. Het event is ontstaan vanuit Stichting Utrecht aan de Nijl en de toenmalige wijkraadsleden Nathan Rozema en Boudewijn Oremus (die op 20 augustus 2018 helaas is overleden). Daarnaast wordt het georganiseerd in samenwerking met basisscholen en de Gemeente Utrecht met ondersteuning van Labyrinth en het Krachtstation. Met de oprichting van Stadscoöperatie Samen030, de recente oprichting van de Wijkcoöperatie Kanaleneiland en het Wijkfonds Kanaleneiland, krijgen initiatieven zoals de Kidsmarathon een nieuwe boost.

De Kidsmarathon bestaat uit een hardloopwedstrijd voor basisschool leerlingen over de Prins Clausbrug. De onderbouw loopt alleen naar de overkant en de rest loopt heen en terug.

Programma Kidsmaration 22 mei:

  • Verzamelen: 12:30 uur, bij het Krachtstation/Coffeemania (Amerikalaan 199, Utrecht)
  • Start kidsmarathon: 13:00 uur
  • Einde kidsmarathon:14:00 uur

Impressie van eerdere jaren: